Értékelés: 0/0

Birsalmás fordított torta

Feltöltve: 2014.10.02.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: birsalma, torta

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tésztához valókat, a lisztet, a porcukrot, a Rama-t, a tojássárgáját és a vizet összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. A birsalmát meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A Rama-t megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Beletesszük a birsalmaszeleteket, átforgatjuk, hagyjuk egy kicsit fedő alatt puhulni, majd a sütőformába öntjük, és félretesszük. Közben kinyújtjuk a tésztát, kicsit nagyobbra, mint a sütőforma. Ráborítjuk a birsalmára, a széleit az alma alá hajtjuk, a tetejét pedig villával megszurkáljuk. 180 fokon 25-30 percig sütjük, ha kissé kihűlt, tálra borítjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!