Értékelés: 0/0

Bazsalikomos hajdinalepény

Feltöltve: 2010.11.05.

0 hozzászólás

Kategória: Köret

Cimkék: bazsalikom, hajdina, lepény

Hozzávalók

30 dkg egész hajdina, 30 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl olaj, 2 tojás, só, bors, néhány levél friss bazsalikom

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A hajdinát megmossuk, és bő félórára meleg vízbe áztatjuk. Ezután sós vízben megfőzzük, és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott bazsalikommal ízesítjük. Az elkészült tésztának sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. A masszából kanállal kis lepényeket formázunk, és megsütjük mindkét oldalukat. Kiváló köret húsok mellé, ízlés szerint túrót, esetleg tejfölt is kínálhatunk mellé.

Elkészítés: 35 perc
(Forrás: Nők Lapja Konyha)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!