Értékelés: 0/0

Barackos túróbomba

Feltöltve: 2014.07.09.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: túró, sárgabarack

Hozzávalók

10 dkg porcukor, 4 dl tejszín, a tésztához 4 tojás, 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál étolaj, a krémhez 50 dkg túró, 1 citrom héja és leve, 1 evőkanál zselatin

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. A sárgáját beledolgozzuk, és a liszttel vegyített kakóporral elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük 1 cm vastagon, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig felduzzasztjuk. A tejszínt habbá verjük. A túrót a porcukorral, a citromhéjjal és lével kikeverjük, a tejszínhabot beleforgatjuk. A zselatint mikróban egyszer felforraljuk, majd kevés krémmel elkeverjük, így adjuk a többi krémhez. A szilikonformákat kitöltjük a krémmel, majd a piskótából akkora darabokat szaggatunk, amellyela formákat éppen le lehet zárni. 3-4 órára fagyasztóba tesszük. A barackokat felszeleteljük és a bombák tetejére tesszük, majd rácsra helyezzük. A tortazseléport a hideg vízzel és lekvárral elkeverjük, felforraljuk, majd ecsettel a bombák tetejére kenjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!