Értékelés: 0/0

Barackos pite

Feltöltve: 2014.07.24.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: pite, sárgabarack, mandula, baracklekvár

Hozzávalók

4 evőkanál baracklekvár, 20 dkg cukor, 3 tojás, 10 dkg Rama, 10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg liszt, fél kávéskanál sütőpor, 8-10 szem sárgabarack, 5 dkg mandulapálcika

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük, és félretesszük. A cukor másik felét a tojássárgájával habosítjuk, hozzácsorgatjuk az olvasztott Rama-t és az olvasztott fehér csokoládét. A lisztbe belevegyítjük a sütőport. A lisztes keveréket a tojássárgájás keverékhez adjuk, majd a tésztát a tojásfehérjével óvatosan fellazítjuk. Egy 26 cm átmérőjű formát Rama-val kikenünk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát. Ebbe szórjuk a megmosott, félbevágott sárgabarackokat, rákenjük a baracklekvárt és ízlés szerint megszórjuk mandula pálcikákkal. 160 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!