Értékelés: 0/0

Balzsamecetkrém házilag

Feltöltve: 2013.02.24.

0 hozzászólás

Kategória: Olasz

Cimkék: balzsamecetkrém, balzsamecet

Csak 20 perc

Hozzávalók

5 dl balzsamecet, 1, 2 dl jó minőségű bor, 1 evőkanál barnacukor, 1 kávéskanál étkezési keményítő

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A barnacukrot lassú tűzön karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a vörösbort. Kevergetve melegítsük, amíg fel nem olvad a karamell a folyadékban. Forrás után még 5 percig rotyogtassuk és keverjük hozzá a balzsamecet-keményítő egyvelegét. Picit csípős szagot érezhetünk a balzsamecet melegítésének köszönhetően, de ez az illat (a bor alkoholtartalmával együtt) hamar elillan. Forraljuk tovább kb. negyed óráig, amikor kb. a felére besűrűsödik. Hagyjuk az edényben hűlni, majd mikor már szobahőmérsékletű, kanalazzuk befőttes üvegbe.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!