Értékelés: 5/1

Bádeni kacsa

Feltöltve: 2010.12.17.

3 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: kacsa

Hozzávalók

1 db sovány kacsa, , majoránna , 1 dl száraz fehér bor, 1 csomag leveszöldség , 10 dkg füstölt húsos szalonna, 2 csomó újhagyma, 15 dkg gomba, 1 kiskanál liszt

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A kacsát kívül-belül sóval, majoránnával bedörzsöljük, és egy tűzálló tálba tesszük. Kevés vizet, és az 1 dl bort öntünk alá, és lefedjük. Amikor már kissé megsült, a karikára vágott leveszöldséget mellédobjuk. Ismét lefedjük, és addig sütjük, amíg megpuhul. Ezután a felesleges zsiradékot leöntjük róla, csak kb. 2 evőkanálnyit hagyunk alatta. Majd hozzáadjuk még a szalonnát, a felszeletelt gombát, valamint az karikára vágott újhagymát, és továbbsütjük (5-8 perc). Végül feldaraboljuk a pecsenyét, egy tál közepére tesszük, és mellérakjuk a gombás zöldséget. A pecsenyelevet egy másik edényben liszttel besűrítjük, és kevés vízzel felöntjük, pár percig forraljuk. Ezzel locsoljuk meg a húsdarabokat. Időbe telik elkészíteni, de megéri, mert nagyon finom!

Megosztom:

Hozzászólások (3) Hozzászólok

#1 | 2010-12-20 10:31 | válaszolok erre

kérünk képet iss!!!!!!

#2 | 2010-12-17 18:48 | válaszolok erre

A borral teljesen egyetértek, nem egy könnyű étel, így igen, valami ilyesmi bor illik hozzá.

#3 | 2010-12-17 14:33 | válaszolok erre

Ez tetszik. Milyen bort javasolsz hozzá? Valamilyen erős, fűszeres száraz vöröset képzelek. Vagy?...

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!