Értékelés: 0/0

Bacon szalonnába göngyölt máj

Feltöltve: 2010.12.03.

1 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: máj

Hozzávalók

1 kg csirkemáj , fél kg szeletelt bacon szalonna, 4 fej hagyma, felszeletelve, majoránna , , bors, csipet rozmaring, oregánó

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Egy lapos SZÉLES lábasba teszek egy kis zsírt arra ráteszek 2 fej hagymát leszeletelve és egyesével becsomagolom a májakat bacon ba azzal megtelítődik az edény… szorosan kell rakni. teszek rá pici fűszereket és a másik 2 fej hagymával betakarom és ott is megfűszerezem. Öntök rá 2 dl vizet és fedő alatt készre párolom ha puha már akkor kicsit le is sütöm.

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

 
Harmath Csaba
Harmath CsabaMesterszakács
#1 | 2010-12-04 19:32 | válaszolok erre

Kata, miért rakod szorosan? Mert úgy csak párolódik. Én pont ritkásan raknám és sütőben, lapos szélű edényben sütném köröskörül, hogy piruljon. Gyorsan, nagy hőfokon. A csirkemájnak elég két perc, nem kell keményre sütni, mert akkor szerintem már élvezhetetlen lesz. Egyszer próbálj meg a máj közé egy kimagozott aszalt szilvát is dugni (ha túl száraz, akkor áztasd be fél órára), hidd el úgy is isteni. A briteknél hagyományos "devils on horseback" néven, ráteszik egy kis szeletke toastra. Létezik egy verzió friss datolyával is, azt még én sem kóstoltam, de biztos fincsi lehet!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!