Értékelés: 0/0

Babos pite

Feltöltve: 2013.10.11.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: tészta, bab, pite

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztben elvegyítjük a sót, majd összemorzsoljuk a kis darabokra vágott Rama-val, végül beledolgozzuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adunk hozzá egy egészen kevés vizet. Folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percig hűtőben pihentetjük. Az átválogatott, megmosott, leszűrt babot sós vízben fél órán át előfőzzük. Az apróra kockázott hagymát olajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, és beleteszünk 1 gerezd aprított fokhagymát. 20 percig pároljuk a húst, majd hozzáadjuk az előfőzött babot, és további 40 percig főzzük, illetve amíg a bab megpuhul. A kész raguban elkeverünk 2 gerezd aprított fokhagymát, tetszés szerint csípős paprikát. Hagyjuk kihűlni, ekkor hozzákeverjük a tojást. A tésztát kinyújtjuk, 24 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk, villával egyenletesen megszurkáljuk. Eloszlatjuk rajta el a ragut. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük a pitét. Reszelt sajttal megszórhatjuk, tejföllel tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!