Értékelés: 0/0

Bableves lisztérzékenyeknek

Feltöltve: 2014.11.03.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: bab, leves, zöldség, rizsliszt

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a felkockázott füstölt hússal, a vöröshagymával és egy nagyobb szárzellerrel együtt feltesszük főni. Bő egy órán át főzzük. A zöldségeket közben megtisztítjuk, a répákat felkarikázzuk, a zellergumót kockázzuk. A leveshez adjuk, és puhára főzzük a babot és a zöldségeket. Rántást készítünk: serpenyőben 3 evőkanál olajat hevítünk, hozzáadunk egy púpozott evőkanál rizslisztet, az őrölt pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Összepirítjuk a rántást, majd fokozatosan simára keverjük a levesből kimert folyadékkal. Ha már elég folyékony, a leveshez keverjük. Az elkevert tojáshoz annyi rizslisztet adunk, hogy sűrű csipetketésztát kapjunk. Megsózzuk. Amikor forr a leves, mokkáskanállal beleszaggatjuk a csipetkét, és forralva főzzük még 2 percig.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!