Értékelés: 2.5/19

Babanatza macesz-torta

További receptajánlataink:
admin
admin

 

Feltöltve: 2011.04.15.

0 hozzászólás

Kategória: Kategória nélkül

Cimkék: húsvét, Látványos, sütemény

Hozzávalók

6 db macesz / páaszkalap, ¾ csésze mazsola, 6 db egész tojás, 1 csésze nagyobb darabokra tört dió, 2 db nagy alma, ¼ csésze olaj, ¼ csésze méz, ¼ csésze cukor, csipet , fahéj (ízlés szerint), Rama

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt kapcsoljuk 180˚C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat). A macesz lapokat törjük darabokra, és tegyük egy nagy tálba. Öntsünk rá forró vizet, annyit, hogy megpuhuljon. A felesleget nyomjuk ki belőle. Egy külön tálkába villával keverjük össze a tojásokat, és adjuk az ázott maceszhez. Keverjük még hozzá a mazsolát, a diót, az olajat, a mézet, a cukrot és egy nagyobb csipet sót. Az almákat hámozzuk meg, és reszeljük a maceszos keverékhez. Egy sütőedényt Rama-val vagy olajjal kenjünk ki, és öntsük bele a pászkakeveréket. A tetejét szórjuk meg őrölt fahéjjal, és süssük 1-1 és ½ óráig, míg a közepébe szúrt késre nem ragad tészta. Melegen és hidegen egyaránt tálalható. Almakompót pürével kínálva még finomabb!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Ajánlott receptek

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!