Értékelés: 0/0

Azeri töltött káposzta

Feltöltve: 2014.01.15.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: kelkáposzta, marhahús, mazsola, kurkuma

Hozzávalók

olívaolaj, , frissen őrölt bors, 5 evőkanál fehérborecet, 1 kis fej kelkáposzta, 50 dkg darált marhahús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg magozott, lágy aszalt szilva, 15 dkg mazsola, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csapott teáskanál őrölt kurkuma, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 3 evőkanál méz, 15 dkg hosszú szemű rizs

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. Beletesszük a darált húst, megpirítjuk, majd öntünk alá egy kevés vizet, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és lefedve 40 percig pároljuk a húst. Az elpárolgott vizet pótoljuk. Belekanalazzuk a paradicsomszószt, a mazsolát, sóval, borssal, fahéjjal és kurkumával fűszerezzük. További 20 perc alatt összefőzzük a ragut. A rizst sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a raguval elkeverjük. A káposztaleveleket sós, enyhén ecetes vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük a leveleket, megtöltjük őket a húsraguval, mindegyik közepébe helyezünk egy-egy szem aszalt szilvát. Tálra tesszük a töltött leveleket. A mézet elkeverjük 2 evőkanál fehérborecettel, és meglocsoljuk vele a batyukat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!