Értékelés: 0/0

Aszalt szilvás szelet

Feltöltve: 2014.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, csokoládé, karácsony

Hozzávalók

0.5 dl tej, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg Rama, 15 dkg barna cukor, 2 egész tojás, 1 narancs héja, 15 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 4 evőkanál mézeskalácsfűszer, 30 dkg magozott aszalt szilva, 2 evőkanál étolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott Rama-t habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mézeskalácsfűszerrel. Az aszalt szilvát késsel apróra vágjuk. A lisztes és a tojásos keveréket összekeverjük, és beletesszük az aszalt szilvát. Hozzáöntjük a tejet, és simára keverjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük 2 cm vastagon, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kissé kihűlt, kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az apróra tört étcsokoládéhoz 2 evőkanál vizet és 2 evőkanál étolajat adunk, majd vízgőz felett megolvasztjuk, és elkenjük a sütemény tetején. A csokoládé szilárdulásáig hűtőszekrénybe, majd kockákra vágjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!