Értékelés: 0/0

Aszalt szilvás csillagpite

Feltöltve: 2016.01.14.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: sütemény, karácsony, gyümölcs

Hozzávalók

5 dkg Rama, 1 teáskanál fahéj, 3 evőkanál narancslekvár, 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg Rama, 2 tojás sárgája, a töltelékhez 20 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg mazsola, 1 egész tojás

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tésztához a lisztet, a Rama-t, a porcukrot és a tojások sárgáját gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az aszalt gyümölcsöket apróra kockázzuk, lábosba tesszük, hozzáadunk 1 dl vizet, a lekvárt, és addig főzzük, amíg a gyümölcsök felpuhulnak. Levesszük a tűzről, elkeverünk benne 5 dkg Rama-t, a fahéjat, és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, elkeverjük benne a tojást. Lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd 24 cm-es piteformába illesszük. A felesleg tésztát levágjuk, újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és csillagformával csillagokat szúrunk belőle. A piteformába tett tésztát villával megszurkáljuk, rásimítjuk a tölteléket, ráhelyezzük a csillagokat. Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kevés porcukorral szórjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!