Értékelés: 0/0

Aszalt paradicsomos rizottó

Feltöltve: 2014.03.14.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: rizotto, parmezán, rizs, bazsalikom, aszaltparadicsom

Hozzávalók

, frissen őrölt bors, kis csokor friss bazsalikom, 5 dkg parmezán sajt , 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Rama, 2 evőkanál olívaolaj, 30 dkg rizottóhoz való rizs, 5 l zöldséglé, 10 olajban eltett aszalt paradicsom

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az apróra kockázott hagymát és az aprított fokhagymát az olívaolajon és Rama felén megdinszteljük. Hozzá a rizst, üvegesre dinszteljük, majd merőkanalanként hozzáadagoljuk a forró zöldséglevet. Folyamatosan kevergetve 18-20 perc alatt puhára főzzük a rizst. Az utolsó adag levet már ne hagyjuk, hogy felszívja, az igazi rizotto szaftos, leveses. A kész, tűzről levett rizottóban elkeverjük a maradék Rama-t, a reszelt parmezánt, az aprított bazsalikomot és aszalt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges (ez a zöldséglétől függ).

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!