Értékelés: 0/0

Aszalt paradicsomos grahamzsemle

Evy
Evy

 

Feltöltve: 2012.01.23.

0 hozzászólás

Kategória: Reggeli

Cimkék: zsemle

Hozzávalók

25 dkg kenyérliszt , 25 dkg grahamliszt, 2,5 dkg élesztő, 3 dl meleg víz, 1 evőkanál méz, 1,5 teáskanál , 0,5 dl olívaolaj (lehet napraforgóolaj is), 5 dkg aszalt paradicsom, a lekenéshez olívaolaj (lehet napraforgóolaj is)

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A liszteket összekeverem egy kelesztőtálban, közepébe mélyedést készítek, ebbe beleteszem a mézet, rámorzsolom az élesztőt és kevés langyos vizet öntök rá. Lefedem az edényt és miután felfutott (kb.10-15 perc) hozzáadom a többi alapanyagot (a paradicsomot felaprítva) és a maradék vízzel együtt alaposan kidagasztom a tésztát. Letakarva 1 órát meleg helyen kelesztem, ezután lisztezett deszkán átgyúrom és 8 zsemlét formázok belőle. A zsemléket sütőpapíros tepsire fektetem, tiszta konyharuhával letakarva még egy órát kelesztem. Ezután lekenem a tetejét olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm.
(A zsemle eredeti receptje Tücsökbogártól származik.)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!