Értékelés: 0/0

Aszalt gyümölcsökkel töltött liba

Feltöltve: 2010.11.09.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: liba, aszalt gyümölcs, töltött

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A mazsolát, a szilvát és a fügét áztasd be meleg vízbe, amíg jól megduzzadnak. Majd szűrd le, és a fügét szeleteld fel kisebb darabokra. A liba máját is vágd fel kockákra, és keverd össze az aszalt gyümölcsökkel. Keverd hozzá a narancs lereszelt héját is. A libát fektesd a hátára, hasüregét jó erősen dörzsöld be sóval és apróra tördelt szemes borssal, majd tedd bele az aszalt gyümölcsös-májas tölteléket. Fogpiszkálóval vagy hústűvel fűzd össze a nyílást, a liba combjait pedig a has fölött, a combtőnél kösd össze.
Fektesd tepsibe a húst, és a csontok mentén szúrd meg több helyen egy kés hegyével, hogy a zsírja jobban kisüljön. Önts alá 1,5 deci meleg vizet, és a sütés alatt locsold meg többször a kisült zsírral összekeveredett lével. A sülés alatt, a pecsenyelé locsolása mellett kend át többször a liba bőrét sörbe áztatott szalonnadarabkával is. A hús sütési ideje kb. 2,5-3 óra. Egy óra eltelte után fordítsd meg a húst.
Tálalás előtt szűrd le a pecsenyelevet, ezt külön tálkában kínálhatod. A húst pedig egy félórás pihentetés után szeleteld fel. Köretnek tört burgonya és kevés Rama-n átforgatott narancsgerezd illik hozzá.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!