Értékelés: 0/0

Aszalt barackos dagadó

Feltöltve: 2015.03.02.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: dagadó, vaj, kenyérmorzsa, sárgabarack, kakukkfű

Hozzávalók

, frissen őrölt bors, 1 tojás, 70-80 dkg sertésdagadó, 4 dkg Rama, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg kenyérmorzsa, 10 dkg aszalt sárgabarack, 2 biocitrom héja, 2 evőkanál szárított kakukkfű

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A töltelékhez a Rama-n puhára dinszteljük az aprított vöröshagymát és a fokhagymát. Levesszük a tűzről, megvárjuk, amíg kissé kihűl, majd hozzákeverjük a kenyérmorzsát, az apróra kockázott barackot, a reszelt citromhéjat, a kakukkfüvet, az enyhén felvert tojást, és jól megsózzuk, megborsozzuk. A dagadót felvágjuk, téglalapnak kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket (a legvégére ne kerüljön), majd szorosan feltekerjük, zsinórral megkötözzük, és tepsibe helyezzük. Először 200-220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük a hústekercset. Néhányszor átforgatjuk a tepsiben keletkezett zsiradékkal, és 160 fokon 1,5-2 órán keresztül nem lefedve készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!