Értékelés: 0/0

Arab fánk

Feltöltve: 2014.02.20.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, fánk, karadamom, méz, fahéj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tésztához a tejet meglangyosítjuk, csipetnyi cukrot teszünk bele, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a sót, a cukrot összekeverjük a felfutott élesztővel és dagasztókaros kézi robotgéppel összedolgozzuk, úgy, hogy a langyos vizet folyamatosan adagoljuk hozzá. Nem biztos, hogy az összes tejre szükségünk lesz, azonban lágy tésztát kell kapnunk. 8-10 percig keverjük a tésztát majd letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a szirupot. Ehhez a vizet a mézzel, a cukorral, a narancs és a citrom héjával, a fahéjjal, a kardamommal 15 perc alatt összefőzünk. Ha elkészült, átszűrjük és kihűtjük. A fánkok sütéséhez egy edényben kb. 2 ujjnyi olajat melegítünk, és 2 kanál segítségével kb. 6 cm átmérőjű fánkokat szaggatunk az olajba. Egyszerre csak pár darabot tegyünk az olajba. A fánkokat 2-3 perc alatt szép aranyszínűre sütjük, közben egyszer megfordítjuk őket, majd papírtörlőre szedjük. Tálalásig melegen tartjuk a fánkokat majd tálalás előtt megmártjuk őket a szirupban.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!