Értékelés: 0/0

Almás szelet fahéjas karamellel

Feltöltve: 2014.11.25.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: alma, fahéj, karamell, sütemény

Hozzávalók

10 dkg cukor, 5 dkg Rama, 60 dkg zöldalma, 22x33-as tepsihez: 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 3 egész tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg Rama, 2 teáskanál sütőpor, 4 csapott evőkanál őrölt fahéj, 0.5 dl tej

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a porcukorral, sütőporral, és a fele fahéjjal. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a lágy Rama-t, a tejfölt, csipet sót, és simára keverjük a tésztát, majd a Rama-val kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. Az almákat megmossuk, felnegyedeljük, kivágjuk a magházat, majd vékonyan felszeleteljük a gerezdeket. Beborítjuk velük (átfedéssel) a tésztát, majd 35-40 perc alatt készre sütjük a pitét. Közben elkészítjük a fahéjas karamellt: 10 dkg cukorból közepesen sötét karamellt főzünk, hozzáadjuk a Rama-t, a tejet, a maradék fahéjat. Addig melegítjük, amíg a hideg Rama-tól és tejtől megkeményedett massza újra fel nem olvad. A kihűlt almás pitét meglocsoljuk a karamellel. Ha közben visszakeményedne, még egy kicsit melegítjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!