Értékelés: 0/0

Almás pite fahéjas tésztával

Feltöltve: 2015.03.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: pite, alma, fahéj

Hozzávalók

2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 biocitrom lereszelt héja és kifacsart leve, 8 dkg porcukor, 15 dkg ráma, a tésztához 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 1 dl tejföl vagy joghurt, 1 teáskanál őrölt fahéj, a töltelékhez 1 kg alma, 1 teáskanál sütőpor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A meghámozott almát nagylukú reszelőn lereszeljük, lábosba tesszük a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és citromlével együtt, és puhára dinszteljük. Elfőzzük a levét, ha túl sok, lecsepegtetjük. A tésztát kétharmad-egyharmad arányban szétosztjuk. A nagyobbik részt egy közepes méretű tepsibe kinyújtjuk, villával megszurkáljuk az alját, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Rászedjük a fahéjas almát. A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, berácsozzuk velük a pitét. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, porcukorral megszórjuk és felkockázzuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!