Értékelés: 0/0

Almás pirog

Feltöltve: 2015.11.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, alma, fahéj, pirog

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a tojásokkal, a sóval. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg szépen kifehéredik, teljesen homogén és nyújtható nem lesz. Az almát lereszeljük, kb. 2 evőkanál porcukorral elkeverjük, és főzve kicsit megfonnyasztjuk. Fahéjjal ízesítjük.
A tésztát tésztagéppel vagy sodrófával 1-2 mm vékonyra nyújtjuk, derelyeformázóval először köröket vágunk, majd megtöltjük a kinyomkodott almatöltelékkel, és a formázóval összenyomjuk a széleit. Forrásban lévő vízben pár perc alatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük, porcukorral elkevert tejföllel, fahéjjal megszórva tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!