Értékelés: 0/0

Almás, diós piskóta.

Feltöltve: 2011.01.03.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: egyszerű, Finom, tészta

Hozzávalók

2 ek porcukor a dióhoz, 1 csomag sütőpor, 6 db tojás, 1 tk fahéj, 2 csomag vaníliás cukor, 6 kanál cukor a piskótához., 6 púpos kanál liszt, 15 dkg darált dió, 6-8 db alma méretétől függően., 2 kanál kristálycukor, az alma alá

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az almákat megtisztítom, vékony szeletekre vágjuk.
A diót, fahéjjal, cukorral és vaníliával elkeverjük.
A tepsit kevés olajjal megkenjük a sütőpapír alatt, és meghintjük a kristály cukorral, erre kerül az alma szelet, majd az almát megszórjuk a dióval, végül rásimítjuk a tészta masszát.
A piskóta elkészítése: a tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját egyenként a habhoz adjuk . A lisztet már kézi habverővel keverjük hozzá.
kb. 25-30 percig sütjük 180 fokon. Deszkára borítva, az alma van a tetején.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!