Értékelés: 0/0

Almás-diós kocka vajkaramellel

Feltöltve: 2015.11.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, sütemény, alma, dió, vajkaramell

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a porcukorral, amíg a tészta könnyűvé, habossá nem válik. Ekkor hozzászitáljuk a lisztet, a fahéjat, és óvatosan elkeverjük. Beletesszük a diót, a reszelt almát, az olajat, a csipetnyi sót. A tésztát Rama-val kikent, lisztezett 20-30 cm-es tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A kristálycukrot hevítve karamellizáljuk, fokozatosan adagoljuk hozzá, majd elkeverjük benne a Rama-t. Hozzáadjuk a sót, a banánt, simára turmuxoljuk benne, hagyjuk enyhén kihűlni a keveréket, amíg el nem kezd sűrűsödni. Szétoszlatjuk a kisült almás tésztán, és megszórjuk a 2 evőkanál félretett dióval. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Kockákra szeletelve tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!