Értékelés: 0/0

Almarózsa

Feltöltve: 2015.11.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: sütemény, édesség, alma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almákat felnegyedeljük, kivágjuk a magházukat, majd 1 mm vékonyan felszeleteljük. A szeleteket azonnal citromlével elkevert vízbe tesszük. Melegítve enyhén puhára főzzük az almaszeleteket: ahogy forrni kezd a víz, már jó is az alma. Akkor jó, ha össze tudjuk hajtani, de nem törik. Vigyázzunk, ne főzzük túl.
A leveles tésztát kitekerjük, 8 egyenlő csíkra felvágjuk. A csíkok közepét vékonyan megkenjük lekvárral, a csíkok egyik szélére helyezzük az almaszeleteket. Egymást félig fedjék és a háromnegyed részük lógjon ki a tésztából. Kettéhajtjuk a tésztacsíkokat, rá az almaszeletek aljára, majd feltekerjük. A rózsákat muffinkapszlival bélelt muffinformába helyezzük, és 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!