Értékelés: 0/0

Alap-paradicsommártás

Feltöltve: 2010.10.18.

0 hozzászólás

Kategória: Egyéb

Cimkék: paradicsom

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Egy nagyobb méretű serpenyőt felmelegítünk, és belelocsoljuk az olívaolajat. Lassú tűzön megpirítjuk a hagymát, és beleszórjuk a fokhagymát. Ekkor nagyobb lángra kapcsolunk, és meglocsoljuk az egészet a passzírozott paradicsommal. Magas lángon egyszer felforraljuk, ekkor megszórjuk a fűszerekkel, lefedjük, és nagyon lassú tűzön, sűrűn kevergetve legalább 2 órát rotyogtatjuk. A paradicsommártás akkor jó, ha már kellőképpen sűrű, hiszen ekkor már minden víz elpárolgott belőle. Amikor ezt az állagot elértük, akkor az ízeket sóval és borssal „helyrerázzuk”, és megszórjuk egy kis csipet cukorral (ez lazítja a savakat a paradicsomban). Ha készen vagyunk, megvárjuk, míg kihűl, és kicsi dobozokban a mélyhűtőbe pakoljuk. Itt tárolhatjuk 2-3 hónapig.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!